Zondag: Aankomst kinderen

 

Jens: We hebben aan het begin van het kamp onze bedden opgemaakt en daarna vrij spelen. Daarna hebben we nog een leuk kwartetspel gedaan, daar moest je kwartet hebben. Dat deed je door spullen van andere teams te stelen. Dat was wel leuk. De tijdmachine was kapot en met het kwartetspel moesten we die gaan repareren. Je had allemaal draden en stukken van een tandwiel. Als iemand kwartet heeft dan kon je die gebruiken voor de tijdmachine, dus toen was de tijdmachine weer gemaakt door Isaac. Toen mochten we nog even vrij spelen. Toen gingen we eten. We aten wraps en die waren lekker.

Ruben: Voordat we het kwartetspel gingen doen kwam er een professor. Die moesten we helpen voor zijn museum om spullen uit de tijd te halen. Daar hadden ze een tijdmachine voor die vooruit in de tijd kon en terug in de tijd. Daarna gingen we kwartet doen.

Cjam: Met de professor en Isaac wilde we naar de ijstijd gaan. Dat was 10000 jaar geleden. Toen was er een foutje waardoor er iets aan het smelten was, een kabel was gesmolten. Toen hebben we gegeten, dat was lekker heel lekker. We hadden wraps gegeten. Na het eten moesten we wat klusjes doen, corvee. Wij moesten het logboek doen.

Ed Gnidiel: Vanochtend is de leiding nog druk in de weer geweest om de laatste dingen af te ronden, waarna zij vanaf een uur of drie alle welpen mochten verwelkomen. Snel daarna verschenen prof. Theodorus (Theo) Temporalis en ing. Isaac Inventicus. Met Theo zijn grondbrekende formules zijn hij en Isaac erin geslaagd om een tijdreidmachine te bouwen! Met deze machine wil Theo zijn Museum des Tijds vullen met voorwerken uit alle tijden, die niet zijn opgegraven, maar uit hun tijdperk genomen zijn. Beide heren hadden direct een missie voor de welpen, waarvoor ze naar de pre-historie moesten. Helaas bleek er toch iets niet helemaal goed te gaan met de tijdreismachine. Isaac wist een catastrofale explosie te voorkomen, maar de machine was wel stuk. Voor de reparaties waren wat extra onderdelen nodig; deze hebben de welpen verzameld tijdens levend kwartet. Met deze onderdelen gaat Isaac de tijdreismachine proberen te repareren, hopelijk zien de welpen hem en Theo morgen weer terug. Na dit korte maar krachtige avontuur was het voor de welpen tijd voor avondeten: overheerlijke wraps.

Tijdreisformules

Ga terug naar het nieuws overzicht.