Maandag: Naar de prehistorie

 

Justin: Vandaag hebben we vooral vrij gespeeld en gewandeld. Toen kwamen we een bot tegen en we hebben film gekeken en levend stratego gedaan en dat was het. En een hele rare lolly gegeten, of een ijsje, ik weet niet wat het was.

Quint: We hebben vandaag levend stratego gedaan en door de tijd gerezen. Daarna hebben we nog film gekeken en toen daarna gegeten en daarna een soort van ijsje en nu zijn we corvee aan het doen.

Sebastiaan: We gingen door de tijd reizen. Toen kwamen we een holbewoner tegen. Die gaf ons tekeningen en zo moesten we een tocht gaan lopen. In die tocht kwamen we op het einde een bot tegen. Toen zijn we vrij gaan spelen. Daarna zijn we een film gaan kijken en hebben we levend stratego gedaan en gegeten en corvee gedaan en dat was het.

Ed Gnidiel: Vanochtend kwamen prof. Theo en Isaac om te vertellen dat de tijdmachine gemaakt was. De welpen gingen ook meteen, samen met Isaac en de leiding, op hun eerste tijdreis, naar de prehistorie. Het doel: een mooi voorwerp vinden voor het Museum des Tijds. Al snel kwamen de welpen een Neanderthaler tegen. Deze had zelf geen voorwerp wat de welpen mee mochten nemen, maar wist wel een heel mooi bot te liggen. En hoewel hij de welpen daar zelf niet heen wilde brengen, had hij wel tekeningen van de weg er naartoe. Door deze tekeningen te volgen vonden de welpen na een lange, barre tocht eindelijk het bot. Daarna gingen ze terug naar waar de tijdmachine hen gebracht had. Ze bleven ze eerst nog een poosje in de prehistory om lekker te eten. In het begin van de avond kwamen ze de Neanderthaler weer tegen, maar deze keer werd die op de hielen gezeten door een T-Rex. Voor de welpen een duidelijk teken om terug te keren naar het veilige 2021.

Bij de Neanderthaler

Ga terug naar het nieuws overzicht.