Donderdag: Naar de wetenschappelijke revolutie

 

Bram: We gingen gisteren na het corvee naar de kampvuurkuil weerwolven. Toen kwamen de professor en die andere en die moesten weer een voorwerp hebben en deze keer was het uit de middeleeuwen. Toen we uit de tijdmachine kwamen, kwamen we twee ridders tegen. Het voorwerp dat we nodig hadden was een zwaard dat hun hadden en dat we zouden krijgen als we heel veel goud gingen smokkelen. Daarna gingen we terug naar 2021. Toen gingen we slapen en hebben we heel lang uitgeslapen. Daarna gingen we brunchen.

Stijn: We hadden vandaag de professor kwam. We gingen terug in de tijd naar waar ze net machines hadden uitgevonden en daar deden we toen allemaal proefjes. Een proefje was met een stroom baan maken, de andere daar deden we proefjes met mengen en we hadden ook een proefje daar leerde we meer een beetje over het menselijk hoofd en het brein. Daar mocht je ook met een ei en die mocht je dan uitgraven met een ding en daar zat dan een kleine dino in.

DSC_9025

Thygo: We gingen bij Jodocus met pipetten allemaal leuke trucjes doen en dingen mengen. We hadden een reageerbuis afgeschoten. Bij prof. Theo gingen we allemaal water proeven doen. We hadden een keer een klein bakje met een briefje erop. Daar moest je schudden en dan als je 'm op z'n kop hield bleef het water erin zitten.  Bij Isaac hadden we allemaal electriciteit en circuits en zo. Sommige maakte geluid, sommige gaven licht en sommige gingen ronddraaien. Bij Ans ging het over het menselijk lichaam en hebben we dino's uitgegraven.

Bram: Na de proefjes mochten we even vrij spelen. Bij het eten aten we broodje shoarma.

DSC_9105

Ed Gnidiel: Gisteravond laat kwamen prof. Theodorus Temporalis en Isaac Inventicus weer langs. Ze vroegen de welpen hen te vergezellen naar de middeleeuwen. Daar ontmoeten de welpen heer Lans en jonkvrouw Lot. Lans was in het bezit van een erg bijzonder zwaard, dat Theo graag voor zijn museum wilde hebben. Lans en Lot waren bereid de welpen het zwaard te geven, maar alleen in ruil voor de smokkel diensten van de welpen. Een deel van de goedvoorraad van Lans en Lot lag namelijk in het bos, en zij kregen het maar niet voorbij de lokale horige naar hun vestiging. Met de hulp van de welpen was dit echter geen probleem, waarna de welpen met het zwaard terugkeerde naar 2021.

Vandaag werd er uitgeslapen en gebrunched. In het begin van de middag kwamen Theodorus en Isaac de welpen ophalen voor een reis naar de wetenschappelijke revolutie. Daar ontmoeten ze twee arbeiders, de broers Alfred en Jodocus Kwak. Al die wetenschappelijke vooruitgang was voor hen maar zwaar, want hun banen werden vervangen door machines. Dit probleem konden Theodorus en Isaac wel oplossen, door hen op een aantal vlakken eens flink bij te spijkeren - met hun kennis uit 2021 vaak zelfs toto voorbij de kennis van destijds. In ruil hiervoor kreeg Theodorus een stuk van de eerste spoorrails die in Nederland gelegd is. Een mooie toevoeging aan het museum.

DSC_9064

Ga terug naar het nieuws overzicht.