Dinsdag: Naar de Grieken en Romeinen

 

Desmond: We gingen vandaag door de tijdmachine. Toen gingen kwamen we een godin en een krijger tegen en toen gingen we de eerste Olympische Spelen doen. Toen hebben we een of andere krans, een bier krans zei iedereen maar dat is het niet, gewonnen met kogelstoten, discuswerpen en gewichtheffen. Toen gingen we naar binnen omdat het super hard ging regenen.  Toen gingen we weerwolven. Toen gingen we terug naar onze eigen tijd en toen gingen we weer weerwolven.

Melle: Eerst gingen we door de tijdmachine. Toen kwamen we een godin en iemand anders tegen. Toen gingen we allemaal oude Olympische sporten en zo doen. En toen gingen we ook trefbal, slagbal, lepelhockey en nog iets doen. Daarna gingen we allemaal spelletjes doen en wie het hoogste eindigde mocht een of ander kroon ding meenemen terug naar 2021. We hebben verder ook nog heel veel geweerwolft.

Athena en Brutus

Dennis: Ik werd heel vroeg wakker en iedereen was nog in bed en ik was blijkbaar de enige wakker. Toen werden er nog andere kinderen wakker en die gingen stoeien en zo. Daarna ging ik naar de eetzaal wachten tot we gingen eten. Toen gingen we naar de tijd van de klassieke oudheid. Daar was een godin en een strijder en toen deden we mee aan de eerste Olympische Spelen. We deden discuswerpen, hardlopen, kogelstoten, gewichtgeheven, gesprint. Theodor heeft ons goed geholpen. Uiteindelijk heeft mijn groepje met Robin en nog iemand de kroon gewonnen en die kroon hebben wij in het museum gezet bij het bot dat we gisteren hebben gevonden. Hierna gingen we terug naar onze tijd en toen gingen we weerwolven en daarna hebben we ons eigen spelletje bedacht. Toen gingen we eten en nu moet ik logboek schrijven.

Ed Gnidiel: Vanochtend kwamen prof. Theodorus en Isaac met een nieuwe missie: naar de eerste Olympische Spelen. Met de tijdmachine gingen de welpen naar 778 AC Olympia. Daar troffen zij de Godin Athena en Legioen commandant Brutus. Zij waren bezig met het overzien van een sportwedstrijd als training voor hun leger; wat later de Olympische Spelen zouden worden. De welpen mochten meedoen en deden het zo goed dat ze Athena haar laurierkrans mee mochten nemen voor het Museum des Tijds. Eenmaal terug in 2021 werden de welpen, net als zondag en maandag, geteisterd door hevige regen. Zou het kunnen dat ze tijdens hun bezoek aan Olympia onbedoeld Zeus beledigd hebben?

Athena, Brutus en Ceasar

Ga terug naar het nieuws overzicht.